Ga naar de inhoud

Zorg van morgen

Onder de titel Huis van Morgen bereiden we ons binnen Zinzia voor op de verpleeghuiszorg van morgen. De ontwikkelingen in de maatschappij en in de zorgsector maken dat er veel op ons afkomt. Toch willen we de juiste zorg blijven leveren aan onze bewoners. Het zal daarom anders moeten, maar hoe? Dat weet nog niemand precies. Samen zijn we dit aan het ontdekken; in Nederland, in de regio en bij Zinzia.

Wat komt er op ons af tussen nu en 2030?

Zinzia Zorggroep heeft een rijke geschiedenis. Al sinds 1898 ondersteunen wij mensen met een (complexe) zorgvraag. In al die jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest en deze zullen blijven komen. De buitenwereld staat niet stil. Uiteraard staat ook Zinzia niet stil. We kijken wat de maatschappij van ons vraagt en hoe wij daar goed op kunnen aansluiten.

Hoe bereiden we ons voor op de zorg van morgen?

Hier leest u over de verschillende delen waaruit het Huis van Morgen bestaat met behulp van de tekening.

Blauwe deel: We kijken hoe we technologie, zoals slimme sensoren, kunnen gebruiken om de zorg en onze bewoners te ondersteunen. Ook bedenken we nieuwe manieren van werken.  

Oranje deel: Hoe kunnen we de zorgbehoefte van onze bewoners zo goed mogelijk afstemmen op de beschikbare medewerkers? We denken na over wat onze kerntaken zijn en wie deze kunnen gaan uitvoeren. Hierbij zetten we in op talenten, kennis en (nieuwe) vaardigheden.   

Groene deel: We versterken de samenwerking tussen medewerkers, naasten en vrijwilligers om de zorg rondom de bewoners te organiseren. Daarbij hebben we speciale aandacht voor het welzijn en welbevinden van bewoners.  

Roze deel: We onderzoeken veel dingen in het blauwe, oranje en groene deel. Om hier goede beslissingen over te nemen, is er een klankbordgroep met medewerkers uit verschillende vakgebieden. Met hen overleggen we regelmatig.  

Paarse deel: Alles wat we in het Huis van Morgen bedenken, brengen we in de praktijk door te leren en te experimenteren in het dagelijkse werk. Zo onderzoeken we in het ‘team’ rondom onze bewoners wat werkt en wat niet. Hier hoort iedereen bij; zoals de zorgmedewerkers, behandelaren, familie, naasten en vrijwilligers.    

Zonnetje: Dit staat voor de afdeling Services en Ondersteunende Diensten. Zij zijn belangrijk om alles wat nodig is binnen Zinzia goed te regelen en waar mogelijk het team te ontzorgen.