Ga naar de inhoud

Revalidatie

Onder begeleiding revalideren

Moet u revalideren na ziekte, een beroerte, ongeluk of operatie? Zinzia biedt revalidatiezorg zodat u of uw dierbare met onze deskundigheid, ondersteuning en aandacht weer kan doen wat voor u zo belangrijk is. Dit doen we samen met uw netwerk en onze vrijwilligers, informele ondersteuning noemen we dat.

Onder begeleiding revalideren

Revalideren is een intensief traject, waarbij we u graag op uw eigen tempo begeleiden. In twee van onze verpleeghuizen, Oranje Nassau’s Oord (ONO) in Wageningen en De Lingehof in Bemmel, werken professionele revalidatieteams. Afhankelijk van uw situatie of die van uw dierbare maken een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, diëtiste, psycholoog of maatschappelijk werker daarvan deel uit. Er is altijd een arts, specialist ouderengeneeskunde, betrokken die de revalidatie begeleidt. Verder maken de verpleegkundigen en verzorgenden op de afdeling onderdeel uit van het team.  We werken samen met uw netwerk en onze vrijwilligers, informele ondersteuning noemen we dat.

Van ziekenhuisontslag naar revalideren

Nadat u in het ziekenhuis bent opgenomen, komt u bij Zinzia revalideren op de revalidatieafdeling binnen het verpleeghuis. Dit is de afdeling GRZ. GRZ staat voor geriatrische revalidatiezorg, wat revalidatie in de ouderenzorg betekent. Het verblijf op de afdeling GRZ is altijd tijdelijk, van enkele dagen tot enkele weken. Het uiteindelijke doel is weer zo zelfstandig mogelijk te worden, waarna u terugkeert naar huis of verhuist naar een andere, passende woonomgeving. Dit doen we samen met uw netwerk en onze vrijwilligers, informele ondersteuning noemen we dat.

Persoonlijk revalidatiedoel

We bespreken eerst uw persoonlijke revalidatiedoelen, zodat we kunnen inschatten hoelang uw revalidatietraject ongeveer gaat duren. De revalidatie bestaat meestal uit twee fasen, afhankelijk van uw revalidatiedoelen en uw herstel. De eerste fase is revalidatie waarbij u binnen Zinzia verblijft, dit noemen we ook wel klinische revalidatie. De tweede fase is revalideren vanuit huis, ook wel ambulante revalidatie genoemd.

Revalideren bij Zinzia

Op de revalidatieafdeling verblijft u samen met andere revalidanten. U heeft een eigen kamer met gedeeld sanitair. Daarnaast kunt u gebruikmaken van alle faciliteiten die het verpleeghuis te bieden heeft, zoals een gezamenlijke huiskamer en een sfeervol restaurant.

Indicatie en kosten revalideren

Voor revalidatiezorg in een van onze verpleeghuizen is een verwijzing nodig van uw specialist. Uw zorgverzekering vergoedt de revalidatie bij Zinzia.

Heeft u revalidatiezorg nodig?

Het vinden van de juiste revalidatiezorg kan soms een uitdaging zijn, vooral als u niet zeker weet welke zorg het beste past bij uw situatie of die van uw dierbare. Daarbij helpen wij u graag. We haken in op de zorgvragen van vandaag én morgen; gastvrij, nabij en open, altijd met het oog op de toekomst.

Antwoord op onze veelgestelde vragen

Wordt revalidatie vergoed?
Hoelang duurt een revalidatieprogramma?
Hoe wordt een revalidatieplan opgesteld?
Wat omvat een revalidatieprogramma?
Voor wie is revalidatie geschikt?

Niet gevonden waar u naar op zoek was? Probeer ook eens